Klassisk pizzadej

Printer venlig version
Klassisk pizzadej

Beskrivelse

Denne opskrift på klassisk pizzadej stammer naturligvis fra pizzaens moderland, Italien - eller nærmere bestemt Sicilien. Sicilianerne er verdenskendte for deres fremragende pizzaer og med denne opskrift har du mulighed for at gøre dem kunsten efter.

Klassisk pizzadej skal hæve til dobbelt størrelse før den er klar til brug. Man skal derfor påregne en del tid til hævning.

Ingredienser

3dlLunkent vand
25gGær
8dlMel
1tskSalt
2spskOlivenolie
1tskSukker
Til
Pizzaer
Tilberedningstid1 1⁄2 timer

Fremgangsmåde

1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olivenolie.

2. Bland salt, sukker og mel og rør cirka 3/4 af melblandingen ud i gærblandingen og spred resten af melet på en ren overflade.

3. Tag dejen ud af skålen og ælt den grundigt sammen med resten af melet til du har en fin og glat pizzadej.

4. Læg dejen i en skål smurt med olivenolie, dæk skålen med et rent viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.

5. Forvarm ovnen til 220 °C. Har du en pizza bagesten skal den opvarmes i ovnen.

6. Form dejen til pizzaer og tilføj dine favorit toppings. Pensel kanterne med olivenolie.

7. Bag pizzaerne i ovnen i cirka 15 minutter eller indtil kanterne er gyldenbrune.